MTK:n maaseutunuoret sanovat ei geenimuuntelulle

679857468954935

MTK:n maaseutunuorten valiokunnan kanta geenimuunteluun on kielteinen. Maaseutunuoret haluavat nostaa turvallisen, puhtaan ja laadukkaan suomalaisen ruoan jokamiehenoikeudeksi.

Suomessa ruoantuotanto on puhdasta, ympäristöystävällistä ja ekologista, mutta myös tehokasta.

– Pystymme tällä hetkellä ylpeinä sanomaan tuottavamme maailman puhtainta ruokaa maailman puhtaimman luonnon keskellä. Haluamme, että voimme sanoa näin myös vuosien päästä ja antaa tuleville sukupolvillekin mahdollisuuden nauttia puhtaasta luonnostamme, sanoo valiokunta kannanotossaan.

– Jos laskemme pelloille torjunta-aineita, kasvitauteja ja tuhohyönteisiä kestävät lajikkeet, hukkaamme vuosikymmenien työn ympäristömme suojelussa. Todellisuudessa kun ei tiedetä, miten näiden geenimuunneltujen kasvien tuominen luontoon vaikuttaa sen tasapainoon.

Nuorten tuottajien tavoitteena on tuottaa laadukasta ruokaa kustannustehokkaasti ympäristöä suojellen ja kuluttajaa arvostaen.

– Mielestämme yhteiskuntavastuullisen toimijan kuuluu näin tehdä. Ruoan kulutuksen kasvu maailmassa on todellista, mutta tuotantoa ei tästä huolimatta tule tehostaa ihmisten ja eläinten terveyden kustannuksella, maaseutunuoret muistuttavat.

MTK:n maaseutunuorten valiokunnan mukaan GMO-tuotteiden testausta ohjaa raha.
– Toivomme saavamme puolueetonta tutkimustietoa geenimuunneltujen lajikkeiden vaikutuksesta ympäristöömme ja ihmisiin. On erittäin valitettavaa, että tietyt kotimaiset toimijat vetoavat tutkimuksiin, jotka on tehty geenimuunneltuja tuotteita markkinoivien yritysten toimesta.

– Mielestämme kuluttajilla on oikeus tietää ruokansa sisältö ja sen vaikutukset terveyteen. Tähän työhön tarvitsemme myös kuluttajien apua. Vasta kuluttajien vaatimuksesta saamme lisää puolueetonta tutkimustietoa.

Uskaltaisitko sinä syödä sellaista ruokaa, jonka geeniperimää on muokattu kestämään torjunta-aineet, kasvitaudit ja tuhohyönteiset, maaseutunuoret kysyvät.
– Me MTK:n maaseutunuoret emme halua, emmekä myöskään tahdo sellaista rehua kotieläimillämme syöttää.

This entry was posted in MTK. Bookmark the permalink.