Joulukuun viljelijätuet lähtivät maksuun aikataulussa

Viljelijöiden tileille on torstaina 17.12. alettu maksaa joulukuun viljelijätukia. Maksuun ovat tulleet perustuki, viherryttämistuki, nuoren viljelijän EU-tuki, EU:n nautapalkkio ja lypsylehmäpalkkio sekä luonnonhaittakorvaus. Tukisumma on yhteensä noin 500 miljoonaa euroa.

Marraskuun alussa Maaseutuvirasto arvioi, että maksut alkavat viikolla 52. ELY-keskusten suorittamat valvonnat ovat valmistuneet ja maksujen käsittelyt kunnissa sekä tietojärjestelmissä ovat edenneet niin hyvin, että käytännössä ensimmäiset maksut ovat viljelijöiden tileillä viikolla 51.

Perustuesta maatiloille maksetaan noin 80 % tuen kokonaismäärästä. Viherryttämistuen ja nuoren viljelijän EU-tuen ensimmäisen erän maksuprosentti on noin 90. Eläinpalkkiot maksetaan nautojen ruokintapäivien perusteella ajanjaksolta 1.1.–15.9.2015.  Luonnonhaittakorvauksesta maksettiin lokakuussa ennakko 85 %, ja nyt maksuun lähtee jäljelle jäänyt loppuosa.

Maaseutuvirasto on noudattanut uuden ohjelmakauden alun tavoitteellista maksuaikataulua. Loka–marraskuun aikana viljelijöille on maksettu tukia yhteensä 1,1 miljardia euroa. Suomessa on maksettu uudistuneen EU:n maatalouspolitiikan mukaisia tukia ensimmäisten jäsenmaiden joukossa.

This entry was posted in Maaseutuvirasto. Bookmark the permalink.