Suomalainen lehmä tuottaa hyvää, turvallista maitoa

2626601478159854833

Kuvaaja: Antti Hallakorpi, Studio Piquant

Hyvään ruokaan tarvitaan ensiluokkaiset raaka-aineet. Suomalainen maito on ensiluokkaista. Se on puhdasta ja turvallista, hygieeniseltä laadulta EU:n huippuluokkaa. Meijerissä siitä valmistetaan kuluttajille maitoa ja muita maitovalmisteita kuten juustoa, jogurttia, viiliä, piimää…

Suomalainen maito tuotetaan maaseudulla. Lehmät syövät nurmiviljelyyn otollisessa maaperässä tuotettua nurmea ja säilörehua. Nurmi onkin lehmän jalostamana suomalaisille merkittävä proteiinin lähde. Maidosta ja maitovalmisteista saamme keskimäärin noin neljänneksen proteiinistamme. Proteiinin laatu on hyvä, sillä maito sisältää kaikkia elimistömme tarvitsemia aminohappoja.

Suomalaisessa maidossa ei ole antibioottijäämiä.  Mikrobilääkkeiden käyttö on vähäistä ja sitä seurataan tarkasti.

Maitotiloja on ympäri Suomea. Eniten lypsykarjatiloja on Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Suomalaiset maitovalmisteet tulevat läheltä ja niiden käyttö tukee samalla työllisyyttä sekä maitotiloilla että elintarviketeollisuudessa.

Lähteet:
www.maitohygienialiitto.fi, http://stat.luke.fi ja www.mtk.fi

This entry was posted in Yleiset uutiset. Bookmark the permalink.