Ranualla ostetaan jo hillaa – “Tämän vuosituhannen huonoin hillavuosi”

Ranualainen marjatohtori ja hillan ostaja Reijo Sääskilahti on aloittanut hillan oston Ranuan

Hillatorilla. Poimijalle maksetaan kilosta 12 euroa. Sääskilahti luonnehtii kesän hillasatoa 2000 luvun kehnoimmaksi, laatu on erittäin hyvää. Hillaa on tuotu myyntiin Ranuan pohjoisilta ja itäisiltä soilta. Poimijoille on tiedotettu hillakesän näkymistä. Hyväkuntoisia poimijoita onneksi riittää, joten hillaa saa nyt jälleen Hillatorilta, iloitsee Sääskilahti.

Tauno Impiö on hillastanut 35 vuoden ajan. Suolenkkejä Impiö kertoo tehneensä parinkymmenen kilometrin säteellä. Tämän kesän tutut suoalueet ovat tuottaneet yllätyksen. Avosoilla on vain muutamia yksittäisiä hilloja, sama tilanne on ojien varsilla. Hillasato jää minulle tutuilla suoalueilla erittäin heikoksi, arvioi Impiö.

Ranuan pinta-alasta yli 60% on suota. Suoalueita riittää hyväkuntoisille poimijoille. Hyvät hillakartat auttavat sopivien suoalueiden löytämisessä. Heikkoinakin hillavuosina hillaa löytyy jostain laajoilta suoalueilta. Hillan kukinta-aika on pitkä ja suotuisat sääolosuhteet auttavat pölyttäjien työtä. Valoa ja lämpöä riittää tänä kesänä, joten ahkerille poimijoille herkkua kypsyy Ranuan soilla.

This entry was posted in Yleiset uutiset. Bookmark the permalink.