Porolaidunten tilan faktantarkistus

Kuva: Juha_Järvenpää

Porojen laidunmaiden tilasta on käyty paljon mielipiteenvaihtoa. Mielipiteet ovat luoneet julkiseen keskusteluun sitkaassa eläviä väittämiä. Mitkä niistä pitävät paikkansa? Minkä verran on sopiva määrä poroja? Millaiset seikat poromäärien säätelyssä ovat keskeisiä? Mikä laidunkeskustelussa on totta ja mikä tarua? Porolaidunten tilan faktantarkistuksen tärkeään tehtävään tartutaan kesäkuun Poroparlamentissa Rovaniemellä.

Poroparlamentin asiantuntijaesitelmissä paneudutaan porojen laidunnuksen kysymyksiin johtavien tieteellisten asiantuntijoiden toimesta. Asiaan meitä perehdyttävät ekologian professori emeritus Lauri Oksanen Turun ja Tromssan yliopistoista, erikoistutkija Jouko Kumpula Luonnonvarakeskuksesta sekä tutkija Sanna Hast Lapin yliopistosta.

Hallinnon puolesta puheenvuoron käyttävät kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja porolukutyöryhmän puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Tapani Sirviö maa- ja metsätalousministeriöstä.

Tilaisuuden juontaa yliopistotutkija Tapio Nykänen. Musiikista vastaa Solju.

Tarkemman parlamenttiohjelman löydät täältä: https://paliskunnat.fi/poroparlamentti_2019.pdf

This entry was posted in Poronhoito. Bookmark the permalink.