Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminta siirtyy Danish Agron omistamalle Finnish Agro Machinerylle 1.8.2019

Konekesko Oy ja Danish Agro -konserniin kuuluva Danish Agro Machinery A/S ovat sopineet Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan siirtyvän Danish Agro Machineryn suomalaiselle tytäryhtiölle Finnish Agro Machinerylle 1.8.2019. EU:n komissio hyväksyi liiketoimintakaupan aiemmin tänä keväänä.

Konekesko Oy ja Danish Agro -konsernin yhtiöt sopivat heinäkuussa 2018 Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan ja Konekeskon jäljellä olevien Baltian tytäryhtiöiden osakkeiden myynnistä Danish Agro -konsernille. EU:n komissio hyväksyi Suomen toimintojen kaupan ehdoitta ja Baltian tytäryhtiöosakkeiden kaupan ehdollisena aiemmin tänä keväänä. Baltian tytäryhtiöosakkeiden myynti Danish Agrolle edellyttää muun muassa, että Danish Agro luopuu tietyistä Viron liiketoiminnoistaan.

Elokuussa toteutettavassa Suomen liiketoimintakaupassa Konekesko Oy:n henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön, Finnish Agro Machineryyn. Samoin maatalouskoneliiketoiminnan varastot, edustukset sekä muun muassa takuuvastuut ja huoltoverkostosopimukset siirtyvät Finnish Agro Machinerylle.

Kesko Oyj on 6.7.2018 kertonut lehdistötiedotteilla Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan ja jäljellä olevien Baltian tytäryhtiöosakkeiden myynnistä Danish Agro -konsernin yhtiöille.

This entry was posted in Yleiset uutiset. Bookmark the permalink.