Puumarkkinat.fi -palvelu avautuu vuodenvaihteessa

Puukauppa sähköistyy vuonna 2013

Koko maan laajuinen puukaupan verkkopalvelu puumarkkinat.fi avautuu vuodenvaihteessa. Puumarkkinat.fi tehostaa puukauppakohteiden välitystä ja parantaa puumarkkinoiden toimivuutta ja avoimuutta.

Puumarkkinat.fi on puukaupan sähköinen ilmoitustaulu, jonne metsänhoitoyhdistys siirtää puunmyyntisuunnitelman metsänomistajan valtuuttamana. Kohde puusto- ja leimikkotietoineen näkyy palveluun rekisteröityneille ostajille. Puun ostaja voi seurata tarjontaa Puumarkkinat.fi -palvelussa reaaliajassa ja poimia kiinnostavat kohteet tarkempaan tarkasteluun hakutoimintojen avulla ja tehdä kohteesta tarjouksen.

Metsänomistaja näkee palvelussa omat puunmyyntikohteensa. Metsänomistaja voi seurata oman alueensa hintatietoja ja ottaa vastaan tarjouksia itse kilpailuttamistaan puukauppakohteista. Jatkossa metsänomistaja voi myös itse pistää kohteitaan myyntiin palvelun kautta.

Palvelun pilottikäytön aloittavat heti vuoden alusta metsänhoitoyhdistykset Pirkanmaa, Pohjois-Pirkka ja Päijät-Häme. Pilotointialueilla toimivat puunostajat kutsutaan tutustumaan palveluun pilotoijien toimesta.

Maaliskuun lopussa palvelu laajenee valtakunnalliseksi sitä mukaa kun kaikki metsänhoitoyhdistykset saadaan koulutettua sen käyttöön. Palvelun seuraavassa kehitysvaiheessa metsänomistajat voivat myös itse lisätä kohteitaan tarjolle palveluun.

Puunmyyntisuunnitelmista noin 75 % tehdään metsänhoitoyhdistyksissä. ”Huhtikuun alusta erittäin merkittävä osa puun tarjonnasta siirtyy verkkoon, mikäli metsänomistajat itse niin haluavat. Sen jälkeen ainakin kaikilla puukaupan osapuolilla pitäisi olla selkeästi tiedossa, mikä on puun tarjontatilanne”, sanoo metsäjohtaja Juha Hakkarainen MTK:sta. Tavoitteena on, että palvelua kehitetään yhdessä puunostajien kanssa kohti todellista sähköistä markkinapaikkaa.

MTK:n ja koko metsänomistajajärjestön tarjoaman palvelun tuottaja ja ylläpitäjä on Oy Silvadata Ab.

http://www.silvadata.fi/index.html

http://www.mtk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet_2012/joulukuu/fi_FI/puumarkkinat_fi/

This entry was posted in Metsänhoitoyhdistys, MTK, Yleiset uutiset. Bookmark the permalink.