UPM ja Taaleritehdas ovat sopineet 6000 hehtaarin metsätilakaupasta

UPM ja Taaleritehdas ovat sopineet tänään 20.12.2012 noin 6000 hehtaarin metsätilakaupasta. Tilat sijaitsevat Keski-Suomessa seuraavilla paikkakunnilla: Pyhäntä, Utajärvi, Kiuruvesi ja Ilomantsi. Samalla osapuolet ovat tehneet myös pitkäaikaisen puukauppa- ja metsähoitosopimuksen. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

Taaleritehtaan uusi pääomarahasto Taaleritehtaan Metsä on täysin uusi metsän omistamisen malli, jossa Taaleritehdas tarjoaa sijoittajille helpon ja vaivattoman tavan ostaa palan suomalaista metsää ja nauttia metsäomaisuuden säännöllisestä tuotosta.  Ammattimainen metsänhoito sekä ostaminen ja myyminen parantavat tuottoa. Taaleritehtaan Metsän nyt ostamien tilojen oikea-aikaisesta hoidosta vastaavat rahaston metsäasiantuntija yhdessä UPM:n ammattilaisten kanssa.

Nyt UPM:ltä ostetut metsätilat ovat pääomarahaston ensimmäiset hankinnat. Taaleritehtaan Metsä tulee hankkimaan lisää metsätiloja omistukseensa seuraavan kahden vuoden aikana, sopivien alueiden tullessa myyntiin. Sijoittajina pääomarahastossa on yksityisiä suomalaisia sijoittajia sekä institutionaalisia sijoittajia ja yhteisöjä.

”Sijoituskohteena metsä sopii hyvin suomalaiselle sijoittajalle. Kyseessä on konkreettinen omistus, joka hajauttaa hyvin sijoitussalkkuakin. Metsän tuotot eivät ole historiassa korreloineet muiden sijoitusluokkien, kuten osakkeiden tai korkojen, kanssa. Lisäksi metsä tarjoaa myös inflaatiosuojaa, koska puun hinta on seurannut inflaatiota.”, kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtajaJuhani Elomaa.

”Taaleritehtaan Metsä on uusi ja mielenkiintoinen tapa lisätä suomalaisten kiinnostusta metsään, metsän omistamiseen ja sen kestävään hyödyntämiseen. Se on myös UPM:n tavoitteena, ja siksi olemme mielellämme mukana tämän hankkeen mahdollistajana,” sanoo johtaja Sauli Brander, joka vastaa UPM:n metsäliiketoiminnasta.

Lue lisää Taaleritehtaan Metsästä ja metsän omistamisesta: http://www.taaleritehdas.fi/metsa

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 17 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Taaleritehdas on varainhoitotalo, joka keskittyy yksityishenkilöiden kokonaisvaltaiseen yksityispankkiiripalveluun ja instituutioasiakkaiden omaisuudenhoitoon. Sijoitustoimintamme perustuu kustannustehokkuuteen, läpinäkyvyyteen ja näkemykselliseen salkunhoitoon.Taaleritehdas koostuu emoyhtiöstä Taaleritehtaasta sekä kolmesta tytäryhtiöstä, Taaleritehtaan Omaisuudenhoidosta, Taaleritehtaan Rahastoyhtiöstä sekä Taaleritehtaan Pääomarahastoista. Lisäksi Taaleritehtaalla on osakkuusyhtiö, verosuunnitteluun keskittyvä Veropaja Oy ja osaomistusyhtiö sijoitusasuntoimintaan keskittyvä Asuntoverstas Oy. Ryhmässä on 100 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa ja Oulussa.Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 2,4 miljardia euroa  ja asiakkaita 2 200.  –  www.taaleritehdas.fi

This entry was posted in Metsätilat, Yleiset uutiset. Bookmark the permalink.