RKTL:n porontutkimus jää Inarin Kaamaseen

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on päättänyt säilyttää Inarin Kaamasessa olevan porontutkimusasemansa. RKTL:n johtokunnan päätöksen mahdollisti se, että tiloihin tulee toiseksi vuokralaiseksi Saamelaisalueen koulutuskeskus SAKK. Näin ollen RKTL:n vuokrakustannuksia saadaan merkittävästi vähennettyä.

RKTL:n porontutkimuksen tilojen pieneneminen ei mainittavasti haittaa porontutkimusta. Tutkimus sen sijaan hyötyy nykyistä tiiviimmästä yhteydestä poroelinkeinon koulutukseen, jonka SAKK tuo porontutkimusasemalle.

Osana talouden sopeuttamissuunnitelmaansa RKTL on selvittänyt 5-6 toimipaikkansa lakkauttamista vuoteen 2016 mennessä ja yhtenä selvityksen kohteena on ollut Kaamasen porontutkimusasema. Selvitysten perusteella on päätetty lakkauttaa RKTL:n Kotkan toimipiste ja Muonion ja Evon toimipaikat. Toiminta Kotkassa päättyi vuoden 2012 lopussa, Muoniossa 30.9.2013 ja Evolla vuoden 2014 lopussa. Edelleen selvityksessä ovat Tervon ja Kainuun toimipaikkojen toimintojen järjestäminen. Lakkautettavien toimipaikkojen henkilöstölle RKTL tarjoaa työpaikkaa muista toimipaikoista.

This entry was posted in Poronhoito, Porotalous. Bookmark the permalink.